Mobilt bredbånd hastighed

Det mest almindelige mobilnetværk, som langt de fleste mobiltelefoner i dag benytter, hedder GSM, men kaldes også 2G. Skal man på nettet på et GSM netværk, skal man sætte telefonens opsætning til GPRS eller EDGE. EDGE er den hurtigste netforbindelse, der er mulig med GSM-netværk.

Betegnelsen mobilt bredbånd dækker oftest over enten 3G eller Turbo 3G, som kan opnå hastigheder, der svarer til de mest almindelige bredbåndsforbindelser.

Et modem eller en mobiltelefon til mobilt bredbånd skifter selv til et langsommere netværk såsom EDGE, hvis der ikke er 3G eller Turbo3G-dækning. Derfor kan man på f.eks. en tog eller bil rejse opleve, at hastigheden varierer meget og måske nogle gange slet ikke virker hvis man kører igennem øde områder.

Hastigheden er også afhængig af, hvor mange andre der benytter nettet, så derfor får man sjældent den hastighed som udbyderen lover.

Nogle udbydere af mobilt bredbånd tilbyder en såkaldt tilfredshedsgaranti. Den giver køberen ret til at fortryde købet, hvis man oplever dårlig dækning.

Leave a Reply